Pagina wordt geladen ...

Praktijkondersteuners

Maak kennis met onze praktijkondersteuners.

Yvonne

Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Ik ben Yvonne Koster en werk vanaf 1 januari 2019 als POH-S in de praktijk.

In 2016 heb ik de opleiding POH-Somatiek afgerond en heb ik gewerkt in huisartsenpraktijk in Emmen en Klazienaveen. Daarnaast werk ik al ruim 20 jaar in de functie van Gezondheidsbevorderaar en preventie bij GGD Fryslân. Ook heb ik als verpleegkundige in de wijkzorg gewerkt.

Gezondheidsbevordering en positieve gezondheid wil ik graag overbrengen in mijn werk. Als praktijkondersteuner/verpleegkundige kan ik u ondersteunen en begeleiden bij het ouder worden en een chronische ziekte zoals: Diabetes (suikerziekte), astma en COPD (longaandoeningen) en hart en vaatziekten (o.a. hoge bloeddruk) tijdens het spreekuur en bij u thuis in samenwerking met andere zorgverleners. Ook ben ik stopcoach,  Voel je vrij !  en kan u leren omgaan met het stoppen met roken.

Mijn werkdagen zijn maandag, woensdagmiddag en vrijdagochtend.

de-kastanje-annie

Annie

Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Ik ben Annie Melles en werk sinds mei 2017 als POH-GGZ in de praktijk. Hiervoor heb ik bijna 25 jaar gewerkt bij GGZ Drenthe en drie jaar als POH-GGZ bij een huisartsenpraktijk in Friesland. Ik ben geboren en getogen in Friesland.

Als u ergens mee zit en er niet meer uitkomt dan kan dat ervoor zorgen dat u klachten krijgt zoals piekeren, slaapproblemen, somberheid, stress, angst of lichamelijke pijn. Patiënten vertellen vaak dat zij gewend zijn om hun problemen zelf op te lossen en maar door gaan in de hoop dat het vanzelf overgaat. Als dat niet blijkt te werken, dan kunt u uw zorgen bespreken met de huisarts die u kan verwijzen naar mij. Samen met u kan ik kijken naar de omstandigheden die de klachten veroorzaken en kijken wat er nodig is om de klachten te verminderen. Soms is het nodig om te verwijzen naar een andere instantie of de gespecialiseerde GGZ.

Als praktijkondersteuner werk ik onder verantwoordelijkheid van de huisarts.

 

de-kastanje-carla

Carla

Praktijkondersteuner somatiek (POH-S)

Sinds maart 1999 werk ik in de praktijk. In 2001 heb de opleiding POH somatiek afgerond. Daarvoor heb ik als verpleegkundige gewerkt en ook als assistente in verschillende huisartsenpraktijken. Ik werk in opdracht en onder supervisie van de huisartsen.

Ik probeer mensen zo goed mogelijk te begeleiden en te leren omgaan met een chronische ziekte zoals: Diabetes (suikerziekte) en het risico op Diabetes, instellen op insuline, astma en COPD (longaandoeningen) en voer longfuncties uit, hart en vaatziekten (o.a. hoge bloeddruk) en het geven van voorlichting en adviezen over deze chronische aandoeningen.

Verder breidt mijn aandachtgebied zich uit naar de zorg voor ouderen en indien nodig ga ik op huisbezoek. Mensen ook bij mij terecht voor hulp bij het stoppen met roken.


 

de-kastanje-ilona

Ilona

Praktijkondersteuner somatiek (POH-S)

Mijn naam is Ilona, in 2009 ben ik hier begonnen als doktersassistente.

Na een aantal jaren als doktersassistente gewerkt te hebben wilde ik mij graag verder specialiseren. In 2013 ben ik begonnen met de opleiding tot praktijkondersteuner en ik heb de opleiding in 2015 afgerond waarna ik als praktijkondersteuner ben gaan werken. U kunt bij mij terecht voor suikerziekte-, astma-, copd en hart/vaatziekte controles. Tevens leg ik huisbezoeken af in het kader van ouderenzorg. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

 

 

 

 

 


bel ons Bel ons op 0528 22 00 00 | Voor spoed bel met 0528 22 00 07