Pagina wordt geladen ...

Wetenschappelijk onderzoek urineweginfectie

Van maandag 08 juli t/m vrijdag 19 juli werkt onze huisartsenpraktijk mee met een wetenschappelijk onderzoek wat wordt uitgevoerd in opdracht van de afdeling huisartsengeneeskunde, ouderengeneeskunde en de afdeling medische microbiologie van het UMCG.

Albert Haveman, 6e-jaars student aan de geneeskunde opleiding in Groningen zal deze twee weken 's morgens van 08.00u tot 11.00u op de praktijk aanwezig zijn voor dit onderzoek. Hij doet urineonderzoek bij vrouwen (van 18 jaar en ouder) om de diagnostiek van urineweginfecties (UWI) te verbeteren.

Hoe kan ik meedoen?

Ben u vrouw, 18 jaar of ouder, heeft u klachten die mogelijk passen bij een blaasontsteking en wilt u meedoen aan dit onderzoek? Dan is het belangrijk dat u (indien mogelijk) zelf uw urine naar de praktijk komt brengen en dat u langskomt tussen 08.00u - 10.00u. Albert zal u, als u in de praktijk bent, vragen een toestemmingsformulier te ondertekenen en een vragenlijst in te vullen (dit duurt ca. 10 minuten).

Wij zullen vervolgens uw urine onderzoeken zoals u dat van ons gewend bent, u kunt zelf na 13.00u bellen voor de uitslag. Albert zal uw urine ook onderzoeken en deze op kweek zetten via het laboratorium van het UMCG. De uitslagen van de tests die door Albert zijn afgenomen worden niet gedeeld met onze praktijk. Zo heeft het onderzoek geen effect op de directe patiëntenzorg.

Deze aanvullende onderzoeken die worden gedaan in kader van het onderzoek levert u geen extra kosten op.

Heeft u nog vragen? Bel met de praktijk.


bel ons Bel ons op 0528 22 00 00 | Voor spoed bel met 0528 22 00 07