Pagina wordt geladen ...

Update patiëntenzorg en het corona virus.

Het coronavirus verspreid zich de afgelopen dagen in een snel tempo en daarom moet we met zijn allen scherp blijven. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben we de manier waarop we de praktijk openstellen veranderd. Sommige van die veranderingen kunnen we nog niet terug draaien. Hierdoor zal uw bezoek aan de praktijk misschien anders verlopen dan u gewend was. Hieronder leest u de belangrijkste veranderingen. We willen vragen u hier zoveel mogelijk aan te houden zodat het bezoeken van de praktijk veilig blijft voor u, ons en andere patiënten.

Kom niet naar de praktijk indien u een of meerdere van de volgende klachten heeft: koorts, verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeite met ademen, veranderde geur/smaak. 

 1. Overleg altijd eerst telefonisch voordat u naar de praktijk komt. 
 2. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen, zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts.
 3. Wanneer u een afspraak krijgt op de praktijk, kom dan niet te vroeg (maximaal 5 minuten).
 4. Kom alleen, indien nodig mag u maximaal één begeleider meenemen.
 5. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bovenaan de trap en bij de liften staat een desinfectiepaal
 6. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
 7. Wij schudden geen handen.
 8. Spreekuren waarbij lichamelijk onderzoek nodig is zullen worden gedaan met mondkapje en handschoenen..
 9.  Draag een mondkapje bij binnenkomst in het gebouw.

Wij beseffen ons dat deze veranderingen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die u van ons gewend bent maar deze veranderingen zijn nodig om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. We hopen op uw begrip.

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicijnen op verschillende manieren herhalen:

 1. Via de receptenlijn. Bel 0528-220000 en kies voor optie 2 in het keuzemenu of bel rechtstreeks naar de receptenlijn via 0528-260261. Spreek uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalmedicatie duidelijk in.
 2. Via MijnGezondheid.net. Meld u aan voor MijnGezondheid.net en regel uw herhaalmedicatie online. Meer informatie kunt u vinden op onze website of via de assistente krijgen.
 3. Lege medicijndoosjes inleveren. Gooi deze NIET meer in de recepten box bij de balie. U kunt ze wel in de brievenbus gooien. Deze bevindt zich buiten bij de ingang. 

Praktijkondersteuners

Heeft u een afspraak staan voor controle bij de praktijkondersteuner voor hart en vaatziekten/diabetes (suikerziekte) en/of COPD/astma, dan kunt u er vanuit gaan dat deze doorgaat. Twijfelt u over uw afspraak, neem dan contact met ons op.

Voorlopig kunnen we alleen nog geen longfunctietesten doen helaas, deze afspraken worden door uw praktijkondersteuner afgebeld.

De praktijkondersteuner GGZ heeft ook spreekuur, zowel op de praktijk als telefonisch.

Testen op corona 

Iedereen in Drenthe kan, met klachten die wijzen op het coronavirus worden getest. Testen heeft geen zin als u geen klachten heeft. Het aanmelden voor een test kan via de GGD Drenthe, op telefoonnummer 0800-1202. Dit kan tussen 08.00 uur en 20.00 uur. Houdt uw BSN (Burgerservicenummer) bij de hand. Indien u na het contact met de GGD toch nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de praktijk. Bij het aanmelden voor een coronatest bent u een geldig e-mailadres en 06-nummer nodig. U kunt niet bij ons op de praktijk getest worden. 

We hopen op uw begrip en medewerking.

Huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijk de Kastanje

 

Afbeelding corona GGD

NB: via deze link kunt u zelf online een afspraak maken voor een corona test bij een testlocatie van de GGD. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

 

 


bel ons Bel ons op 0528 22 00 00 | Voor spoed bel met 0528 22 00 07