Pagina wordt geladen ...

Update patiëntenzorg huisartsenpraktijk de Kastanje na eerste golf corona uitbraak

De verspreiding van het corona virus lijkt af te nemen en de meeste genomen maatregelen kunnen inmiddels versoepeld worden. Dit is voor ons dan ook de reden om de gewone huisartsenzorg langzaam weer op te pakken. Dit doen wij wel voorzichtig en volgens de richtlijnen van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het corona virus hebben we de manier waarop we de praktijk openstellen veranderd. Sommige van die veranderingen kunnen we nog niet terug draaien. Hierdoor zal uw bezoek aan de praktijk misschien anders verlopen dan u gewend was. Hieronder leest u de belangrijkste veranderingen. We willen vragen u hier zoveel mogelijk aan te houden zodat het bezoeken van de praktijk veilig blijft voor u, ons en andere patiënten.

Kom niet naar de praktijk indien u een of meerdere van de volgende klachten heeft: koorts, verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeite met ademen, veranderde geur/smaak. 

 1. Overleg altijd eerst telefonisch voordat u naar de praktijk komt. 
 2. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen, zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts.
 3. Wanneer u een afspraak krijgt op de praktijk, kom dan niet te vroeg (maximaal 5 minuten).
 4. Kom alleen, indien nodig mag u maximaal één begeleider meenemen.
 5. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bovenaan de trap en bij de liften staat een desinfectiepaal
 6. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
 7. Wij schudden geen handen.
 8. Spreekuren waarbij lichamelijk onderzoek nodig is zullen worden gedaan met mondkapje en handschoenen.

Wij beseffen ons dat deze veranderingen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die u van ons gewend bent maar deze veranderingen zijn nodig om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. We hopen op uw begrip.

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicijnen op verschillende manieren herhalen:

 1. Via de receptenlijn. Bel 0528-220000 en kies voor optie 2 in het keuzemenu of bel rechtstreeks naar de receptenlijn via 0528-260261. Spreek uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalmedicatie duidelijk in.
 2. Via MijnGezondheid.net. Meld u aan voor MijnGezondheid.net en regel uw herhaalmedicatie online. Meer informatie kunt u vinden op onze website of via de assistente krijgen.
 3. Lege medicijndoosjes inleveren. Gooi deze NIET meer in de recepten box bij de balie. U kunt ze wel in de brievenbus gooien. Deze bevindt zich buiten bij de ingang. 

Praktijkondersteuners

Heeft u een afspraak staan voor controle bij de praktijkondersteuner voor hart en vaatziekten/diabetes (suikerziekte) en/of COPD/astma, dan kunt u er vanuit gaan dat deze doorgaat. Twijfelt u over uw afspraak, neem dan contact met ons op.

Voorlopig kunnen we alleen nog geen longfunctietesten doen helaas, deze afspraken worden door uw praktijkondersteuner afgebeld.

De praktijkondersteuner GGZ heeft ook spreekuur, zowel op de praktijk als telefonisch.

 

We hopen op uw begrip en medewerking.

Huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijk de Kastanje

Afbeelding corona GGD


bel ons Bel ons op 0528 22 00 00 | Voor spoed bel met 0528 22 00 07