Pagina wordt geladen ...

Afspraak maken

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken, dit kan van 08:00 uur tot 17:00 uur. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van contact. Zíj kunnen dan beter beoordelen door wie en wanneer u het beste geholpen kunt worden en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Wanneer u om privacy redenen die liever niet aan de assistente verteld is daar natuurlijk begrip voor.

Per afspraak is er 10 minuten tijd voor u geboekt. Indien u bij voorbaat denkt meer tijd nodig te hebben wordt u verzocht dit kenbaar te maken aan de assistente. Er wordt dan meer tijd voor u gereserveerd voor uzelf maar ook voor de huisarts werkt dat rustiger. Ook als u met meerdere personen wilt komen kunt u beter voor iedereen een aparte tijd reserveren zodat patiënten die naar u komen niet extra lang hoeven te wachten. Soms kan de huisarts u vragen om opnieuw een afspraak te maken voor verschillende klachten omdat deze niet in 10 minuten af te handelen zijn.

Regeling bij vakantie en afwezigheid

Tijdens afwezigheid van uw eigen huisarts in verband met vakantie, nascholing en dergelijke zult  u in de spreekkamer een waarnemend arts aantreffen of u wordt gezien door een van de andere artsen binnen Medisch Centrum Eikstaete. De assistente zal u hier van tevoren op de hoogte stellen. Deze arts heeft toegang tot uw medische gegevens. 

No show

Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder tegenbericht niet verschijnen op hun afspraak. Wij zijn daarom genoodzaakt dit in rekening te brengen bij de patiënt. Er is spreekuurtijd voor u gereserveerd. Als u niet komt gaat dit ten koste van andere patiënten. Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren worden afgezegd. Als u niet verschijnt, zonder op tijd af te zeggen, zullen wij de afspraak bij u in rekening brengen. U zult daarvoor een nota van ons ontvangen.
Dit zogenaamde ‘no show’-tarief wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.
Een niet nagekomen consult kost u €13,- voor een enkel consult en €26,- voor een dubbel consult. 

Huisbezoek  

Wanneer het voor u niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Indien mogelijk dienen visites voor 10:00 uur te worden aangevraagd.

bel ons Bel ons tijdens kantooruren op 0528 22 00 00 | Voor spoedgevallen kunt u bellen met 0528 22 00 07