Pagina wordt geladen ...

Bloedonderzoek op de praktijk

De huisarts beschikt over apparatuur waarmee hij/zij in de eigen praktijk een bloedonderzoek kan laten uitvoeren, dat normaal gesproken door een ziekenhuislaboratorium gedaan wordt. Het gaat om de CRP (ontstekingswaarde in het bloed). Het voordeel is dat u niet naar het ziekenhuis hoeft te gaan voor dit onderzoek en dat deze uitslag binnen een aantal minuten bekend is. Uw huisarts kan daardoor sneller besluiten nemen over de vervolgstappen en u weet meteen waar u aan toe bent. 

Wat betekent dit voor u? 

Huisartsenzorg valt onder de basiszorg en gaat niet af van uw eigen risico. Dat betekent dat u niet hoeft te betalen voor een bezoek aan de huisarts, assistente en praktijkondersteuner. Echter, voor alle onderzoeken die in het bloed uitgevoerd worden, moet u wel betalen. Deze kosten gaan af van uw eigen risico, tenzij u uw eigen risico al verbruikt hebt.

Op de afrekening van uw zorgverzekeraar, met daar op de kosten van een van bovengenoemde test, wordt de naam van het Bethesda ziekenhuis Treant vermeld, omdat zij voor deze testen verantwoordelijk zijn. Wij realiseren ons, dat deze informatie op de afrekening van uw zorgverzekeraar voor u niet altijd herkenbaar is. U bent immers niet in een ziekenhuis geweest en u heeft ook geen consult bij een specialist gehad.

bel ons Bel ons tijdens kantooruren op 0528 22 00 00 | Voor spoedgevallen kunt u bellen met 0528 22 00 07